Uddannelsen

Forfatterskolens uddannelse er en kunstnerisk uddannelse og fører primært frem til kunstnerisk virksomhed, med udgivelse af romaner, noveller og digtsamlinger som konkrete udtryk.

Uddannelsen er SU-berettiget. Der er ingen undervisningsafgift.

En stor del af Forfatterskolens afgåede elever er debuterede som forfattere. Adskillige af dem er i dag velkendte navne som Yahya Hassan, Signe Gjessing, Lea Løppenthin, Cecilie Lind, Bjørn Rasmussen, Daniel Dalgaard, Rasmus Halling Nielsen, Hanne Højgaard Viemose, Jonas Rolsted, Morten Chemnitz, Olga Ravn, Olivia Nordenhof, Stine Pilgaard, Amalie Smith, Rasmus Graff, Josefine Klougart, Ida Marie Hede, Chresten Forsom, Theis Ørntoft, Ea Jeppesen, Christina Hagen, Christel Wiinblad, Glenn Christian, Nina Søs Winther, Rolf Steensig, Maja Lee Langvad, Kristina Nya Glaffey, Morten Søkilde, Martin Glaz Serup, Dy Plambeck, Dennis Gade Kofod, Lone Hørslev, Kristian Bang Foss, Anders Søgaard, Julia Butschkow, Kasper Thomsen, Anne-Louise Bosmans, Ina Merete Schmidt, Harald Voetmann, Marius Nørup-Nielsen, Ursula Andkjær Olsen, Mikkel Thykier, Lars Frost, Martin Larsen, Kristian Ditlev Jensen, Peter Højrup, Lars Skinnebach, Simon Fruelund, Peter Adolphsen, Thøger Jensen, Katrine Marie Guldager, Claus Beck-Nielsen, Tomas Thøfner, Laila Rasmussen, Lone Munksgaard Nielsen, Lene Henningsen, Morten Søndergaard, Janus Kodal, Kirsten Hammann, Helle Helle, Mads Brenøe, Merete Pryds Helle, Hans-Erik Larsen, Christina Hesselholdt, Christian Dorph, John Bang Jensen, Christian Yde Frostholm og Solvej Balle. Værker af flere af Forfatterskolens elever indgår som pensum på alle niveauer i danske uddannelsesinstitutioner og er med til at præge den litterære verden.

Skolen forbereder dog ikke blot eleverne til at arbejde som forfattere, men giver dem også kvalifikationer til stillinger inden for feltet, der omgiver og virker for litteraturen i almindelighed. Blandt skolens gamle elever finder man nuværende og tidligere kulturskribenter, forlags- og tidsskriftsredaktører, radiomedarbejdere og dagbladskritikere samt undervisere ved højskoler og universiteter.

Forfatterskolen har et bredere sigte som en almenkulturel uddannelsesinstitution, og den uddannelsesmæssige effekt af arbejdet på skolen er stor.