Whistleblowerordning

forfatterlogo

Forfatterskolens bestyrelse er blevet gjort opmærksom på, at der verserer rygter, der udtrykker mistillid til skolens ledelse. Den 1. november 2017 offentliggjorde Forfatterskolen en adfærdspolitik på skolens hjemmeside, og da nogle af de omhandlede rygter handler om adfærd, der strider imod adfærdspolitikkens anvisninger, har bestyrelsen besluttet at etablere en whistleblowerordning.

Whistleblowerordningen vil blive håndteret og administreret af SIRIUS advokater som uvildig tredjepart. Det er alene SIRIUS advokater, der vil have adgang til de henvendelser, der bliver indgivet via whistleblowerordningen.

Whistleblowerordningen kan benyttes anonymt af alle med informationer om hændelser eller episoder, hvor Forfatterskolens ansatte eller ledelse har udvist upassende opførsel, herunder adfærd, som er blevet oplevet som sexchikane.

Whistleblowerordningen er etableret for at opnå klarhed omkring hvilke faktiske omstændigheder, der skal lægges til grund for en eventuel uvildig undersøgelse af Forfatterskolens forhold, og ordningen vil være åben frem til midten af december 2018.

Vi opfordrer alle til at indberette eventuelle upassende hændelser eller adfærd, som de har overværet eller oplevet, for at Forfatterskolen fremadrettet kan bevare sin integritet og have gode og trygge rammer. Whistleblowerordningen findes her: https://forfatterskolen.whistleblowernetwork.net

Til toppen