Peter Laugesen og James Joyce

images-3

Peter Laugesen er en af de mest karakteristiske digtere i dansk poesi. Han har udgivet mere end 50 digtsamlinger fra debuten i 1967 og frem til den seneste, “Der er ingen til stede kun ordene i flok som dyr på vej”, Gyldendal, 2014. Laugesen har ikke mindst udforsket sproget i dets lydlige og musikalske kvaliteter, bl.a. også i hyppige liveoptrædener, og hans indsigt i modernistisk kunst og poesi er uden sidestykke i Danmark. Hans poetik er inkluderende og til tider anarkistisk.

Denne aften kan man høre Laugesen læse op både af egne og af James Joyces værker, herunder af de oversættelser fra Finnegans Wake, som Laugesen har arbejdet på con amore i 25 år. Dette sidste af Joyces værker indeholder ord fra 60 forskellige sprog foruden en hel del selvopfundne, så ingen har endnu givet sig i kast med en fuldstændig dansk oversættelse.

Forfatteren Jeppe Brixvold, der også er en kender af James Joyce, vil indlede aftenen med Peter Laugesen og fungere som ordstyrer i en afsluttende samtale om Laugesens forhold til Joyce.

Gratis adgang.

Arrangør: Det Danske James Joyce Selskab og Forfatterskolen

Til toppen